Alle categorieën

Nieuws

Home > Nieuws

Wat zijn de voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van diamantzaagbladen?

Tijd: 2023-02-23 Hits: 81

1. Bij het plaatsen van zaagbladen in steenfabrieken plaatsen veel fabrieken de zaagbladen direct op de vloer. Dit is geen goede gewoonte. De juiste praktijk is om het diamantzaagblad verticaal op een droge plank te hangen en natte plaatsen te vermijden. Plaats het diamantzaagblad nooit plat op de vloer of op een plank. Een vlakke plaatsing zal leiden tot vervorming van het gelegeerde zaagblad en kan er ook voor zorgen dat het blad eraf valt tijdens het zagen. De onderkant van het zaagblad is niet bevorderlijk voor het zagen, omdat dit een ernstige impact zal hebben op de bladkop die in contact staat met de grond.

2. Bij gebruik mag u de aangegeven snelheid niet overschrijden, hoe hoger de lijnsnelheid, bij het snijden van een bepaalde hardheid of schuursteen zal de scherpte afnemen, de snijkop is gelijk aan de slijpsituatie. En als de klant de gewone zaagbladproducten van het bedrijf Linxing koopt, is niet meer dan 260 tpm beter, een te hoge snelheid zal een enorme amplitude produceren en hogere eisen stellen aan het substraatmateriaal van het zaagblad, als u een diamantzaagblad met een hogere snelheid nodig heeft, neem dan contact met ons op voor maatwerk.

3. diamantzaagblad Bij normaal snijgebruik moet de operator een beschermend schild, handschoenen, helm, arbeidsbeschermingsschoenen, veiligheidsbril en andere beschermende uitrusting meenemen. Als er veel stof is, is een masker ook een must.

4. Bij de installatie van het diamantzaagblad moet eerst de prestatie van de snijmachine worden bevestigd, gebruik eerst de instructies van de machine, om niet verkeerd te installeren en ongelukken te veroorzaken. Vooral voor de installatie van het zaagblad dient u tijdens dit deel van de handeling zorgvuldig de bedieningshandleiding te volgen in overeenstemming met de normen en procedures voor installatie.

5. Bij het installeren van het diamantzaagblad moet u eerst controleren of het zaagblad gebarsten, vervormd, afgeplat, verloren tanden en andere verschijnselen is voordat u het installeert. Als bovenstaande situatie zich voordoet, neem dan tijdig contact met ons op. Blijf het product niet met problemen installeren en gebruiken om grote snijproblemen te voorkomen.

6. De tanden van het diamantzaagblad zijn erg hard en scherp, verhinderen botsingen, vallen op de grond, moeten licht vastgehouden en licht geplaatst worden. Bij het verplaatsen wordt aanbevolen om verticaal te bewegen. Als het zaagblad een gemiddelde diameter heeft, is het veiliger om de binnenste bediening met één hand vast te houden en met de andere de onderkant. Bij grote zaagbladen is het bij het verplaatsen met een loopkraan ook aan te raden om verticaal te bewegen door middel van een touw om de boring.

Zorg er na het monteren van het zaagblad voor dat het gat stevig vastzit aan de flens van de zaagtafel. Als er een sluitring aanwezig is, moet de pakking worden gemonteerd; Duw vervolgens voorzichtig met de hand op het zaagblad om er zeker van te zijn dat het zaagblad tijdens het draaien niet excentrisch wiebelt. Als u niet zeker weet of het zaagblad trilt, kunt u de machine een proefperiode laten starten om er zeker van te zijn dat de machine en het zaagblad normaal werken voordat u de steen erin legt.

8. De zaagrichting aangegeven door de pijl van het aluminium zaagblad moet in één lijn liggen met de draairichting van de zaagtafel. Het is ten strengste verboden om de tegenovergestelde richting te installeren; de verkeerde richting zal leiden tot verlies van tanden of zelfs tot ernstigere snij-ongelukken. Vooral omdat de zaagbladkop in de fabriek op de open rand staat en de blootgestelde diamant in de tegenovergestelde richting van het snijden niet alleen niet gemakkelijk is om de steen te snijden, maar ook gemakkelijk te scheuren, wat resulteert in het ontbreken van blootliggende delen, is de snijruimte onvoldoende om de steen te snijden kan niet bewegen of zaagbladvervorming en andere situaties.


Vorige terug naar nieuwsTerug naar nieuws Volgende