Alle categorieën

Nieuws

Home > Nieuws

Hoe de levensduur van diamantzaagbladen te verlengen?

Tijd: 2023-02-23 Hits: 101

1. Regel de voedingssnelheid van het zaagblad

Bij het voor het eerst starten van een automatische aluminium snijmachine zien sommige beginners vaak de snelheidsregeling van de mestoevoer over het hoofd. De snelheid van het zaagblad is een heel gemakkelijk gebied om te negeren, maar ervaren operators zullen de bladsnelheid aanpassen aan het te zagen object na het starten van de automatische aluminium snijmachine. Dit zorgt niet alleen voor een effectieve regeling van de snelheid van het mes om een ​​zagend effect te garanderen, het zorgt er ook voor dat het zaagblad aan het werk gaat en voorkomt onnodige slijtage. Daarom moet de invoersnelheid na het starten van de aluminium snijmachine goed worden geregeld.

2. Voorbereiding op smering

Zaagbladslijtage kan niet worden voorkomen, maar u kunt enkele maatregelen nemen om de zaagbladslijtage op de werklocatie te verminderen. In het verleden gebruikten sommige bedrijven vanwege achterblijvende technologie paraffine om zaagbladen te smeren. Naarmate de technologie voortschreed, zijn er koelvloeistoffen ontwikkeld voor zaagbladen. Het gebruik van koelvloeistoffen heeft een kwalitatief effect op het verminderen van slijtage tijdens het zagen en op het zaagrendement.

3. Zaagblad opnieuw slijpen

Als de slijtage van diamantbladen het snijdende effect niet garandeert, besluiten veel bedrijven om de mogelijkheid om direct nieuwe bladen te kopen op te geven en het opnieuw slijpen van bladen te negeren, omdat diamantbladen 8-10 keer kunnen worden gerepareerd door opnieuw te slijpen, besparen veel kosten voor bedrijven. Het opnieuw slijpen van het mes heeft het positieve effect dat het de levensduur van het mes verlengt en de aanschafkosten van de onderneming verlaagt. Gooi daarom geen diamantzaagbladen weg alleen maar omdat ze versleten zijn. Als ze opnieuw zijn geslepen, kunnen ze opnieuw worden gebruikt.

4. Regel de snelheid van het zaagblad

Het zaagblad en de grondstof zullen enorme wrijving veroorzaken, en de hoge en lage snelheid van het blad zal de grootte van de wrijving tussen het blad en de grondstof beïnvloeden. Daarom hebben we, op basis van de verschillende zaagmaterialen, gezien dat het zaagblad diamant gebruikt, meer diamant om de snelheid van de zaagbladtand te regelen. Over het algemeen is het diamantblad op het zaaglichaam gemarkeerd als bestand tegen zijn eigen hoge snelheid. Let bij de daadwerkelijke bewerkingsverbinding zorgvuldig op de gegevensparameters van het zaaglichaam om de juiste zaagsnelheid te selecteren om de levensduur van het diamantblad te verlengen, wat een diepgaand effect zal hebben.


Vorige terug naar nieuwsTerug naar nieuws Volgende